facebook

Университетски театър"За ЧУДОиМИР"

chudomir-design-tiny-double-3_1050x399_crop_478b24840a

"За ЧУДОиМИР"

Режисьор:

ТЕАТРАЛЕН ДЖЕМСЕШЪН* „за ЧУДОиМИР“

По текстове на Чудомир

Постановка и режисура: Ася Иванова

С участието на студенти от:

Бакалавърска програма „Театър“: Габриела Ганчева "Врънн... Врънн...", Веси Методиева "Не съм от тях", Никол Милевска "Минахме ли моста?", Емилия Бозова "Вечеринка", Виктория Липчева "Имен ден“, Йоанна Маринова "Убийство", Марина Хараламбова "Читроне" (хореография „Имен ден“), Тони Николов "Навици" , Рада Неделчева "Чете българинът, чете...", Никола Куцев "Драсканици в болницата"; Елена Рангелова (помощник режисьор)

Майнер програма „Изкуството на театъра – учене в трупа“: Андрей Николов "Жената днес", Цветелина Ангелова "Бламът на стрейшините"

Дипломанти от МП „Театрално изкуство и общество“: Лъчезара Василева, Катерина Петрова "Не съм от тях" и "Навици"; Диана Досева (режисура на „Майсторките“)

БП „Визуални изкуства“, модул „Сценичен дизайн“: Ния Григорова и Елиза Симеонова – сценична среда и костюми (консултант гл.ас. д-р Христина Дякова).

 

 

 

Казват, че народите са като децата – не обичат да им се чете морал, а искат да стигнат до истините, развличайки се. Казват още, че ако сатирата е хирургически нож, то хуморът е "сладкия мехлем" за раната. Щом е така, не остава друго, освен да си пожелаем този сладък мехлем да се произвежда масово и да се продава под път и над път, защото у нас има още много рани за лекуване.”

                                                                                                            Чудомир

 

 

 

Идеята за „ТЕАТРАЛЕН ДЖЕМСЕШЪН*“ е да създаде отворен и свободен сценичен формат по определена тема, който всяка година да дава възможност на различни студенти от програмите на департамент „Театър“, да се включат в спектакъл и представят резултата от своята работа и интерпретация на една и съща учебна задачата. За нашето първо издание по текстове на Чудомир избрахме подзаглавие „На пейката пред блока“.

                                                                                                                Ася Иванова

 

*Джемсешън е сравнително неформално музикално събитие, процес или дейност, при която музиканти, импровизират върху мелодии, напеви, съществуващи песни или форми. Сесиите може да се основават на договорена акордова прогресия или диаграма, предложена от един участник или могат да бъдат изцяло импровизационни. Джем сесиите могат да варират: от много свободни събирания на аматьори до вечери, където координатор на джем сесии или водещ действа като „пазач“, така че изпълнители на подходящо ниво да излязат на сцената; до сложни импровизирани сесии за запис от професионалисти, които са предназначени за излъчване на живо по радиото или телевизия. Всички варианти могат да се използват просто като социално събиране и обща практика.