facebook

Университетски театър"Звездното дете" по по Оскар Уайлд

zvezdno-dete_1050x399_crop_478b24840a

"Звездното дете" по по Оскар Уайлд

Режисьор:

 

Творчески екип:

 

Хореография: Елена Ангелова

 

Композитор: Милен Апостолов

 

Сценография и костюми: Никол Топалова и Микаела Петрова

 

Участват: Захари Нанков, Елена Ангелова и студенти от НБУ – Десислава Михайлова, Гергана Господинова, Диана Янкова, Александър Гочев, Габриела Ганчева, Димитър Спиридонов (глас) Фотография и трейлър: Галя Тодорова и Алекс Найденов

 

 

 

 

Продукция на Фондация „Арт Бюро” в партньорство с Университетски театър НБУ. Представлението е създадено с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

 

Едноименната приказка на Оскар Уайлд “Звездното дете“ оживява на сцената под формата на танц, чийто автор е младата хореографка Елена Ангелова. Изразните средства на танцовия театър и словото се съчетават във въздействащ спектакъл, който разказва за грешките, породени от себелюбието.

Звездното дете – отначало красиво момче, се влюбва в собствената си външност, става жестоко и наранява всички около себе си. Но както във всяка приказка, така и тук доброто побеждава – след редица премеждия момчето разбира грешката си и се променя. Чрез въздействащия език на танца, спектакълът предизвиква детското въображение да погледне отвъд външното и показното и да види, че красотата се крие в отношението към другия.

 

Представлението е подходящо за деца над 10 годишна възраст.

 

Продължителност: 50 мин.