Университетски театърСпектакъл „Вишневи сестри“

Спектакъл „Вишневи сестри“

Режисьор:

Спектакъл „Вишневи сестри“


място:
Университетски театър;


дата и час: 15.12., от 18:30 часа

 

Постановка и режисура:
доц. Възкресия Вихърова

 Режисура:
гл. ас. д-р Ася ИвановаМузика:
доц. д-р Георги АрнаудовСценография:
доц. арх. Зарко УзуновКостюмография:
доц. Елена ИвановаОрганизатор:
Университетски театър НБУ

 


Един спектакъл за това как: разбиране / не разбираме Чехов; играем / играем с Чеховите пиеси; чувстваме / преживяваме / превъплъщаваме / интерпретираме / коментираме / ритуализираме / митологизираме Чеховите персонажи… и всичко това в един „типичен Чеховски интериор – няколко стола, пейка и масичка със самовар“.


Постановката на спектакъла е на известния режисьор и преподавател доц. Възкресия Вихърова. През 2003 -та година доц. Вихърова създава “Вишневи сестри” на сцената на Сатиричен театър, като участие в спектакъла взимат известните актьори Юлияна Сайска, Красимир Радков, Николай Мутафчиев, Данаил Обретенов, Владислав Петров – Кули и др. В сегашното представяне на спектакъла главните роли са поверени на студенти от бакалавърска програма "Театър", НБУ. 


В режисурата на новия спектакъл се включва и гл. ас. д-р Ася Иванова, която е и една от главните актриси в първото представяне на “Вишневи сестри”. Публиката на Университетски театър познава съвместната работа на Ася Иванова и Възкресия Вихърова от спектаклите „Бит“ и „Ковачи“, получили признанието на множество фестивали и театралната критика.Билети от касата на Книжарница НБУ, корпус 2
Цена на билет: 5 лв.