Университетски театърСпектакъл „Йерма“

Спектакъл „Йерма“

Режисьор:

Спектакъл „Йерма“


място:
Университетски театър;


дата и час: 9.12., 18:30 часа.

 

 

Превод:
Лъчезар Мишев

 

Постановка:
Николай Младенов

 

Хореография:
Петя Попова

 

Сценография и костюми:
Георги Батилов

 

Видео:
Смилен Савов

 

Музика:
Георги Арноудов

 

Аудио обработка:
Боян Христов

 

Хореография:
гл. ас. д-р Татяна Соколова

 

Участват:
Стойка Стефанова, Филип Гуляшки, Симеон Гълъбов

 

Организатор:
Университетски театър НБУ

 

Сюжетът на представлението ни отвежда в онези години на миналия век, когато родителите все още имат последната дума, за кого да се венчаят децата им. Йерма, омъжена по волята на баща си, приема покорно бремето да прекара живота си с мъж, когото не обича, в името на това детето ѝ да осъществи нейните копнежи и неизживяни дни. Липсата на споделена любов с мъжа си и невъзможността да има дългоочакваната рожба предизвикват Йерма да се изправи пред собствените си кошмари и съмнения, хиперболизирани до застрашителни размери, водещи до необратими действия. Йерма, разкъсвана от противоречия, се озовава в жестока битка срещу живите човешки трепети. Героите разголват човешката си същност както чрез преодоляване на външните прегради на консервативното общество, така и чрез преживяването на остри вътрешни конфликти.

 

Желанието за постигане на абсолютното лично щастие и житейска реализация, въпреки канона на обществото, е основната линия на конфликта в спектакъла.

 

Спектакълът е смесица между живо актьорско присъствие и видео образи провокирани от сюрреалистичната естетика от началото на миналия век.

 

Билети от касата на Книжарница НБУ, корпус 2
Цена на билет: 5 лв.