Университетски театърПървият мъж

Първият мъж

Режисьор:

„Първият мъж“ от  Елена Исаева

Документален театрален спектакъл
 

Организатор:

Университетски театър

 

Режисьор:

Кристиана Бояджиева – Алумни НБУ

 

Музикално оформление:

Антония Барулова

 

Фотограф:

Виолета Апостолова

 

Участват:

Геновева Любенова, Вероника Янакиева-Христова и  Яна Грозданова

 

Китара:

Мартин Костакиев

 

Консултант/Психолог:

Чавдар Хърсев

 

Първият мъж“ е проект за създаване на театрално представление по документален драматургичен текст, създаден за "Театър за документални пиеси ТЕАТЪР.DOK" в Русия от Елена Исаева по метода на Вербатим.

Текстът изследва проблема на жената, претърпяла насилие, през трите лични истории на героините. Това са три истински истории на жени, пострадали от психологическо и сексуално насилие. Трите жени са интервюирани в зряла възраст и техните истории разказват за най-важния период от човешкия живот - детството. Тези три пресичащи се монологични разказа екипът на проекта има за цел да разработи като три паралелно случващи се отделни истории, изградени върху психо-физическа партитура на потиснати и споделени емоции. Пространствено трите паралелни свята са изградени чрез мултимедийно присъствие и характер в костюмите - решения за всяка една от героините.

Целта за реализирането на този текст е да предизвика обществен размисъл върху темата, засегната в пиесата - сексуалното насилие над жени чрез споделени и подтиснати емоции.

Проектът има своята социална функция, от една страна, чрез заложените в текста автентични истории и от друга, чрез присъствието на актриса с физическо увреждане в екипа.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на  Министерство на културата и Нов български университет.

 

Вход свободен по случай 20-годишния юбилей на библиотеката в НБУ!