Университетски театърИзкуството като средство за интеграция на хора с различни възможности

Изкуството като средство за интеграция на хора с различни възможности

Режисьор:

ПРЕМИЕРА

Двама бедни румънци говорещи полски 

 За трета поредна година в навечерието на "Международния ден на хората с увреждания" Университетски театър на НБУ представя поредица от инициативи.


18.30 ч. - Представяне на книгата "Моят живот - да имаш ляв палец" на Анжела Пенчева

Анжела Пенчева е млада жена с трайни увреждания, която в продължение на три години пише книга с помощта на левия си палец - единствената подвижна част от тялото й. В нея тя разказва за живота си и живота на нейното семейство. Предстои създаване на спектакъл по книгата, която е издадена безвъзмездно от издателство "Кибеа" - партньор на Университетски театър в реализирането на проекта.

Всички средства, събрани от продажбата на книгата в деня на представянето, ще бъдат дарени за осъществяването на спектакъла "Моят живот", чиято премиера предстои през март 2016 г.


18,45 ч. - Премиера на"Двама бедни румънци говорещи полски"

Театрален спектакъл по пиесата на Дорота Масловска, част от проекта за театър, образование, интеграция „ГОВОРИ“ на сдружение за независим театър „Легал арт център“, копродукция на Университетски театър на НБУ и Театрална работилница "Сфумато". В спектакъла участват двама глухонеми актьори.

Вход с покани и билети!